Ancient Greeks’ 7 Words for Love
Οι Χριστιανοί ισχυρίζονται ότι έχουν το μονοπώλιο του λόγου της αγάπης, ότι μόνο ο Ιησούς μίλησε για αγάπη. Εμείς λέμε ότι είναι ανοησία!! Στον Χριστιανισμό ο στόχος των οπαδών του είναι να στοχεύουν στη σωτηρία μέσω του Ιησού Χριστού. Δηλαδή να επιτύχουν μια αιώνια μεταθανάτια ζωή σε ένα υποτιθέμενο μέρος που ονομάζεται Ουράνιος Παράδεισος.
Στην Αυτόχθονος Ελληνική Εθνική Θρησκεία στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε τους Θεούς που είναι τέλειοι. Δηλαδή να προσπαθούμε να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο της αρετής σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας.
Λοιπόν φίλοι μου χριστιανοί «Αγάπη» και οι πράξεις αγάπης πήγαζουν από την Αρετή και έχουν να κάνουν απολύτα με την «Αρετή».
Η αρετή αφορά την αγάπη:
Για τη δικαιοσύνη.
Η αρετή έχει να κάνει με την τιμή.
Η αρετή αφορά αξίες που έχουν να κάνουν με το να ζεις μια ηθική ζωή.
Η αρετή είναι ο σεβασμός.
Η αρετή είναι να συνεισφέρουμε θετικά στην κοινωνία μας, στη χώρα μας.
Η αρετή είναι να βοηθάς τον συνάνθρωπο σου.
Φίλοι μου Χριστιανοί όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα είναι στον πυρήνα της αγάπης, όλα τα παραπάνω υποκινούνται από τις αρχές και τις αξίες της αγάπης.
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, η θρησκεία και οι παραδόσεις τους έχουν να κάνουν με την αγάπη και είχαν πολλές λέξεις και εκφράσεις για τα διάφορα είδη αγάπης που θα δείτε παρακάτω.
Παρακαλώ, λοιπόν, σταματήστε να διαδίδετε τα ανοησιακά ψέματά σας για τους προγόνους μας. Σταματήστε να διαδίδετε ψέματα για τη θρησκεία τους, τις αρχές και τις αξίες τους και τις όμορφες και πλούσιες παραδόσεις τους.
Christians claim to have a monopoly on the word of love that only Jesus talked about love. We say that is nonsense!! In Christianity the aim of its adherents is to aim for salvation through Jesus Christ. That is to achieve a forever afterlife in a supposed place called Heavenly Paradise.
In the indigenous Hellenic Ethnic Religion our aim and our goal is to try and resemble the Gods who are perfect. That is to try to reach the highest level of virtue in everything we do in our lives.
Well, my Christian friends, "Love" and acts of love proceed from Virtue and have absolutely everything to do with "Virtue".
Virtue is about the love:
Of and for justice.
Virtue is about honour.
Virtue is about values which have to do with living an ethical life.
Virtue is about respect.
Virtue is about making a positive contribution to one’s society, to one’s country.
Virtue is about helping and assisting your fellow human being.
My Christian friends all of the above and much more is at the core of love, all of the above is motivated from the principles and values of love.
Our ancient forefathers, their religion and their traditions have everything to do with love and they had many words and expressions for the different types of love which you will see below.
So please stop spreading your nonsense lies about our forefathers and ancestors. Stop spreading lies about their religion, their principles and values and their beautiful and rich traditions.
Το μήνυμα της αγάπης στην Αρχαία Ελλάδα...
Από τα Αρχαία Ελληνικά κείμενα για την αγάπη προς τον συνάνθρωπο:
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το θρησκευτικό μήνυμα της αγάπης γεννήθηκε με το χριστιανισμό. Το κήρυγμα της αγάπης, ωστόσο, παρατηρείται σε πολλές θρησκείες και σε πολλές λογοτεχνίες, μια πρακτική που συνδέεται με όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, ακόμα και σε εκείνους που δεν είχαν ακόμη καταγεγραμμένη λογοτεχνία αλλά μόνο προφορική παράδοση.
Στην αρχαία Ελλάδα, το κήρυγμα της Αγάπης ήταν κάτι εξαιρετικά διαδεδομένο και υπάρχει σε διάφορες μορφές: στις ομιλίες των φιλοσόφων, στα Δελφικά Παραγγέλματα, στους πολλούς θεούς που προστατεύουν την αγάπη (ο Ζευς "Φίλιος", που σημαίνει "ο Δίας της Αγάπης", ο Έρωτας, η Αφροδίτη, ο Οίστρος, ο Αντέρως, ο Ίμερος, οι Ερωτιδείς, ο Πόθος, η Ερατώ, ο Υμέναιος, κλπ), στις θρησκευτικές προσευχές, και στα επίθετα των θεών (είναι ενδεικτικό ότι ο Δίας έχει 15 επίθετα που εκφράζουν την αγάπη).
Παραθέτουμε αρχαία ελληνικά κείμενα για την αγάπη. Να σημειώσουμε για τη σωστή ανάγνωση των κειμένων ότι στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα το ρήμα "Φιλώ" σημαίνει "Αγαπώ" και ως εκ τούτου οι λέξεις "Φιλία", "Φιλότης", "Φιλείν" σημαίνουν "Αγάπη".
1) «Αγάπησις απόδεξις παντελής.» — Πλάτων (Ορισμοί)
«Η Αγάπη είναι η παντελής αποδοχή.»
2) «Όλους αγάπα.» — Φωκυλίδης
3) «Ο ανώτερος άνθρωπος, περισσότερο από κάθε τι, αφιερώνεται στη Σοφία και την Αγάπη. Το πρώτο είναι θνητό αγαθό ενώ το δεύτερο είναι αθάνατο.» — Επίκουρος (Επίκουρου Προσφώνηση. 78)
4) «Φιλοφρόνει πάσιν.» (φιλοφρονώ = φρονώ φίλα = σκέφτομαι με Αγάπη για κάποιον/κάτι) - (Δελφικό Παράγγελμα) (Τα δελφικά παραγγέλματα ήταν 147 αποφθέγματα που ήταν χαραγμένα στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, κυρίως στον πρόναο). Τα παραγγέλματα λέγεται ότι δόθηκαν από το θεό Απόλλωνα. Μερικά από αυτά αποδίδονται στους επτά σοφούς της Ελλάδας.
5) «Αφετηρία των αρετών είναι η ευσέβεια, και κορυφαίο όριό τους η Αγάπη.» — Πυθαγόρας ο Σάμιος
6) «Η Αγάπη προς τους ανθρώπους είναι καθήκον, αφού είμαστε όλοι παιδιά των ίδιων θεών.» — Επίκτητος
7) «Φιλία Αγάπα.» (Να αγαπάς). - (Δελφικό Παράγγελμα)
8) «Εχούσης γάρ τι της ψυχής αγαπητικόν εν εαυτή, και πεφυκυίας, ώσπερ αισθάνεσθαι και διανοείσθαι και μνημονεύειν, ούτω και φιλείν.» — Πλούταρχος (Σόλων,7,3,1-4)
«Η ψυχή κλείνει μέσα της δύναμη Αγάπης καθώς επλάστηκε για να αισθάνεται, να σκέπτεται και να θυμάται, έτσι επλάστηκε και για ν’αγαπά».
9) «Φιλοφρονήσασθαι αλλήλους.» — Πλάτων (Νόμοι 738 D)
«Να αγαπάτε αλλήλους.»
10) «Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν.» — Σοφοκλής (Αντιγόνη)
«Γεννήθηκα για ν’ αγαπώ, όχι για να μισώ.»
11) «Αγάπα τον πλησίον μικρά ελαττούμενος.» — Θαλής ο Μιλήσιος
«Να αγαπάς τον πλησίον σου λίγο περισσότερο από ότι αγαπάς τον εαυτό σου.»
12) «Αγάπης δε ουδέν μείζον ούτε ίσον εστί.» — Μένανδρος
«Τίποτε δεν είναι σπουδαιότερο ούτε ίσο με την Αγάπη.»
13) «Ως καλώς έχον εστί πασάν τε γην πατρίδα νομίζειν και πάντας ανθρώπους αδελφούς και φίλους, ως αν γένος μεν όντας θεού.» — Απολλώνιος Τυανεύς (Φιλόστρατου, Απολλ. Τυαν. Επιστ, νζ)
«Είναι καλό να θεωρούμε όλη τη γη πατρίδα μας και όλους τους ανθρώπους αδερφούς μας και φίλους μας, γιατί είναι όλοι παιδιά των θεών.»
14) «Καταφέρετε να βλέπετε τον χειρότερο εχθρό σας σαν αγαπητό φίλο σας, με την ίδια λαχτάρα.» — Σωκράτης
"Manage to see your worst enemy as your dear friend withthe same yearning." - Socrates
15) «Τον εχθρόν φίλον ποιείν και ευεργετείν.» — Κλεόβουλος ο Λίνδιος (Διογ. Λαέρτ. Βίοι Φιλ. Α,91)
«Τον εχθρό να τον κάνεις φίλο και να τον ευεργετείς.»
16) «Ούτε γαρ ανταδικείν δει ούτε κακώς ποιείν ουδένα ανθρώπων ουδ’ αν οτιούν πάσχη υπ’ αυτών.» — Πλάτων (Κριτ. 10,49 Γ)
«Ούτε λοιπόν να εκδικείται κανείς πρέπει ούτε να κακοποιεί κανένα από τους ανθρώπους οτιδήποτε κι αν παθαίνει από αυτούς.»
17) «..της φιλίας …μεγίστης ούσης αρετής και ταις άλλαις ως τελειότητος επιφαινομένης. Πέρας μεν γαρ των αρετών η φιλία…η δε της φιλίας έξις ο τελειότατος των αρετών καρπός.» — Ιεροκλής (In Au. Ca. 7,9,3 κ. εξ.)
«..της Αγάπης…η οποία είναι μέγιστη αρετή και σε σχέση με τις άλλες αρετές φαίνεται ως η τελειοποίησή τους. Η αγάπη είναι το τέλος των αρετών…και η συνήθεια της αγάπης είναι ο τελειότατος καρπός των αρετών.»
18) “Η γάρ φιλία προς τη μιά των πάντων εστίν αρχή, ει δε γε εκεί ένωσις πανταχού και ουδαμού διάκρισις” — Ολυμπιόδωρος (Σχόλια στον Γοργία. Του Πλάτωνα)
19) «Της δ αυ περί τους θεούς ευσεβείας το μεν εστι θεοφιλότης, το δε φιλοθεότης. Θεοφιλότης μεν το υπό των θεών φιλείσθαι και παρά των θεών πολλών τυγχάνειν, Φιλοθεότης δε το φιλείν τους θεούς και φιλίαν έχειν περί αυτούς» .. Θεοφιλότης είναι το να σε αγαπούν οι Θεοί. — Μένανδρος (Διαίρεσις των επιδεικτικών 361,21)
20) «Τεκόντι δε αρετήν αληθή και θρεψαμένω υπάρχει θεοφιλή γενέσθαι, και είπερ τω άλλω ανθρώπων αθανάτω και εκείνω.» Όποιος γεννήσει και αναθρέψει αληθινή αρετή, αυτός έχει τη δυνατότητα να γίνει αγαπημένος στους θεούς και να γίνει αθάνατος περεισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο.
— Διοτίμα η Μαντινεία
21) «(Ο Δίας)..Φίλιος δε και Εταιρείος (ονομάζεται) ότι πάντας ανθρώπους συνάγει και βούλεται φίλους είναι αλλήλοις.» Ο Δίας Φίλιος και Εταιρείος ονομάζεται γιατί όλους τους ανθρώπους ενώνει και επιθυμεί να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους. — Δίων Χρυσόστομος (Or.12)
22) «Οι θεοί αγαπούν τους δίκαιους.» - Σοφοκλής
23) «(η φιλανθρωπία εστί)..ηδίστη και καλλίστη και προσφιλεστάτη θεοίς τε και ανθρώποις.” — Ξενοφών (Οικονομικός,15.4)
24) «Η φιλανθρωπία είναι συνήθεια των ευγενέστερων και καλύτερων ανθρώπων.»
— Πλάτων
25) «έτι δε και τούτων επέκεινα των ενώσεων η θεία φιλία και η του αγαθού χορηγία συνέχει τον όλον κόσμον.» — Πρόκλος (Σχόλια στον Τιμ. Του Πλ. 2,112,3-4)
26) “..Ζευ…συ και τα περισσά επίστασαι άρτια θείναι και κοσμείν τα άκοσμα, και ου φίλα σοι φίλα εστιν…» Δία…εσύ γνωρίζεις πώς να ανάγεις στο μέτρο κάθε υπερβολή, να επιβάλλεις τάξη σε κάθε τι το άτακτο, και να εγκαθιδρύεις την Αγάπη ανάμεσα σε όσα δεν έχουν αγάπη μεταξύ τους” — Κλεάνθης (Ύμνος εις Δία)
27) «Τον κόσμο και τα όντα έπλασε ο Θεός, ο οποίος είναι αγαθώτατος, φιλανθρωπότατος και τελειότατος καθόσον ο ίδιος κατεσκευάσθη από τελειοτάτην ύλην» — Χρύσιππος
28) «Έστι δ η μεν προς γονείς φιλία τέκνοις και ανθρώποις προς θεούς, ως προς αγαθόν και υπερέχον. Ευ γαρ πεποιήκασι τα μέγιστα. Του γαρ είναι και τραφήναι αίτιοι, και γενομένοις του παιδευθήναι.» Η σχέση της Αγάπης των τέκνων στους γονείς είναι όπως ακριβώς των ανθρώπων στους θεούς. Αγάπη δηλαδή που απευθύνεται στο αγαθό και το υπέροχο, γιατί οι γονείς δίνουν στα τέκνα τους τα μεγαλύτερα ευεργετήματα. Γιατί αυτοί τους έδωσαν την ύπαρξη, την διατροφή τους κι όταν μεγαλώσουν την εκπαίδευσή τους.
— Αριστοτέλης (Ηθ. Νικ. Η. 1162α)
29) «Ούτω και έθνει κοινή και πόλεσι ταις προεστώσαις και καθ εαυτήν εκάστη πόλει μεγάλων αγαθών η προς αλλήλους φιλία και ομόνοια.» …μεγάλα αγαθά είναι η Αγάπη μεταξύ των ανθρώπων και η ομόνοια. — Αριστείδης (Περι ομονοίας ταις πόλεσιν,531,1-3)
30) «εκεί δε η φιλία και η ένωσις και η ενοποιός των όλων θεός.» — Πρόκλος (Στον Παρ. του Πλ. 849,14-15)
31) «Μάλλον βασιλικωτέρα φιλανθρωπία του λοιπού χορού των αρετών» Η Αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι κατά πολύ η σημαντικότερη από όλες τις αρετές (η προεξάρχουσα όλων των αρετών).
— Θεμίστιος (Ομ.1,11.26-27 Schenkl)
32) «Η αληθινή φιλία και των θεών εστίν αυτών και των κρειτόνων ημών γενών, ήκει δε και εις ψυχάς τας αγαθάς.» Η αληθινή Αγάπη / φιλία είναι χαρακτηριστικό των ίδιων των θεών και των καλύτερων από τα ανθρώπινα γένη, ταιριάζει δε και στις αγαθές ψυχές. — Πρόκλος (Στ. Αλ. Του Πλ. 113,13-15)
Οι 7 τύποι αγάπης σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες
Ανεξάρτητα από την ηλικία, την εκπαίδευση, την πνευματική πεποίθηση ή την κατάσταση, η αγάπη μπορεί να αναγκάσει ένα άτομο να ταξιδέψει και να αμφισβητήσει τα πάντα.
Είναι κάτι που μας κάνει πραγματικά ανθρώπινους.
Παρόλο που αυτή η λέξη έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει μια ποικιλία συναισθημάτων, η πραγματική αγάπη πηγαίνει βαθύτερη από το να είναι απλώς ένα συναίσθημα. Είναι μια κατάσταση ύπαρξης, μια συχνότητα υπάρχουσας, μια σφαίρα της πραγματικότητας.
Η σύγχρονη αναπαράσταση της Αγάπης έχει συνδεθεί με την κατοχή κάποιου, που αισθάνεται πλήρης ή σπασμένη αν αυτός που αγαπάμε μας αγαπά πίσω.
Αλλά αυτό είναι μόνο ένα ψυχολογικά περιστρεφόμενο σχήμα από πολλούς.
Όλες αυτές οι συγχύσεις εμφανίζονται γιατί ξεχνάμε αργά το πραγματικό νόημα πίσω από την αγάπη. Με την βασική έννοια, η Αγάπη είναι η αρχέγονη δύναμη που μετακινεί 2 ξεχωριστά πράγματα μαζί για να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο ον.
Η αγάπη είναι μια δύναμη που ενώνει την ολότητα! – 7 τύποι αγάπης σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες
Η ανθρώπινη ψυχή μας ερμηνεύει αυτή τη δύναμη μέσω των συναισθημάτων και της έλξης. Μεταφράζεται και το προκαλεί ανάλογα με διαφορετικούς ψυχολογικούς παράγοντες.
Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν λένε ότι είναι ερωτευμένοι με κάποιον, είναι στην πραγματικότητα ερωτευμένοι με την ασυνείδητη όψη τους που βλέπουν σε αυτό το άλλο άτομο.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες σχέσεις βασίζονται στην κτητικόητα του ενός στον άλλον, επειδή οι άνθρωποι αισθάνονται δικαίωμα στις πτυχές που αγαπούν. Υποσυνείδητα, αυτά είναι μέρη του εαυτού τους.
Η αγάπη είναι μια δύναμη που θέλει να είστε ολόκληροι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ενώνει τα πάντα με την ολότητα. Είναι μια δύναμη ενοποίησης και επέκτασης.
Υπάρχουν πολλές φιλοσοφίες και προσπάθειες να εξηγηθεί η Αγάπη και ακόμα περισσότερο παράγεται εμπνευσμένη από αυτήν.
Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες η αγάπη μπορεί να βιωθεί σε 7 διαφορετικές μορφές. Η φιλοσοφία τους λέει ότι υπάρχουν 7 τύποι αγάπης που διαφέρουν στην ενέργεια και την ένταση.
Οι 7 τύποι αγάπης σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες:
1. Η αγάπη του έρωτα
Ο Έρως είναι η αγάπη σε μια μορφή οικεία επιθυμία που αισθάνεστε προς ένα άλλο άτομο. Είναι κυβερνούμενος από μια σεξουαλική έλξη που είναι κυρίως φυσική στη φύση.
Η ενέργεια της ρίζας της αγάπης αυτής ήταν μαζί μας από τους πρωτόγονους χρόνους, ακόμη και πριν η αγάπη είχε το όνομά της.
Πάθος και ευχαρίστηση φέρνουν αυτή την αγάπη.
Όσο πιο γρήγορα έρχεται, αυτός ο τύπος αγάπης εξαφανίζεται γρήγορα. Αυτό κάνει κάθε σχέση που έχει ρίζες στον Έρωτα να μην διαρκέσει πολύ.
2. Η αγάπη της Φιλίας
Η Φιλία είναι η αγάπη που έχετε για τους φίλους και την οικογένειά σας. Αυτό το συναίσθημα είναι περισσότερο ριζωμένο στη συντροφικότητα ή τη φιλία.
Σε ενεργειακό επίπεδο, η Φιλία προέρχεται από την καρδιά, καθώς βασίζεται σε αμοιβαία συναισθήματα εμπιστοσύνης, σεβασμού και θαυμασμού ή αποδοχής.
Σε μια ρομαντική σχέση, η αγάπη του Έρωτα και της Φιλίας μπορεί να ευδοκιμήσει, πράγμα που εξαρτάται αν και οι δύο εταίροι ανακάλυψαν την Φιλαουτία (αυτο-αγάπη).
Εάν μια σχέση βασίζεται στα 3 από αυτά, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.
3. Η αγάπη της Στοργής
Η Στοργή είναι η αγάπη μεταξύ γονέων και παιδιών. Αυτή η αγάπη βασίζεται στην εξάρτηση και την εξοικείωση της σύνδεσης.
Σε ένα ενεργητικό επίπεδο, η αγάπη της Στοργής προέρχεται από την Καρδιά και του Στέμματος και είναι πολύ καθαρή και άνευ όρων.
Οι Έλληνες δήλωσαν ότι πολλοί ενήλικες αναζητούν αυτό το είδος αγάπης στις ρομαντικές τους σχέσεις. αλλά λόγω των υψηλών επιπέδων εξάρτησης και προσκόλλησης που εμπλέκονται, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.
Αυτός ο τύπος αγάπης δεν λειτουργεί καλά στις ρομαντικές σχέσεις επειδή αλλάζει τη ροή της ενέργειας και την οδηγεί στο εγώ, οδηγώντας σε συσχετισμό και τοξικότητα στη σχέση.
4. Η Αγάπη της Αγάπης
Η Αγάπη είναι η Παγκόσμια αγάπη που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο, τον πλανήτη, το σύμπαν ή τον Θείο, τη φύση και όλα τα άλλα πλάσματα. Είναι μια αγενή αγάπη και η δύναμη ζωής του Σύμπαντος.
Σε ενεργειακό επίπεδο, η Αγάπη ρέει από τα όλα και σημαίνει ισότητα και ισορροπία.
Ενισχύουμε την αγάπη της Αγάπης με το διαλογισμό, περνώντας τον χρόνο στη φύση και ενισχύοντας την πνευματική μας σύνδεση.
Όλες οι σχέσεις έχουν ένα άγγιγμα της αγάπης «Agape», καθώς βλέπουμε σε αυτή τη θεότητα, καθώς κοιτάμε τα μάτια του συντρόφου μας.
5. Η αγάπη παιχνίδι
Eίναι η αγάπη που έχουμε για το παιχνίδι, τη διασκέδαση και την περιπέτεια. Είναι η παιδική αγάπη που έχουμε όλοι όταν παίζουμε σαν παιδιά, την αγάπη που έχουμε για το ίδιο το έργο.
'Eχει να κάνει με την ευχαρίστηση και τη διασκέδαση και προέρχεται από το ενεργητικό επίπεδο.
Σε αυτόν τον τύπο αγάπης, οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι εστιάζουν μόνο στις εμπειρίες και όχι στην πραγματική έλξη.
Προβάλλεται σε μια μορφή παιχνιδιάρικης σχέσης που χαρακτηρίζεται από φλερτ, δελεαστικό ή στενόμυες εμπειρίες χωρίς συναισθήματα.
6. Η αγάπη Πράγμα
Το Πραγμα είναι η αγάπη που είναι χτισμένη πάνω σε προσωπικές ιδιότητες, σε κοινό στόχο και σε καθήκον. Σχεδιάζεται κυρίως μέσω της αγάπης για την πατρίδα, του πολιτικού κόμματος ή του υψηλότερου σκοπού.
Σε ενεργειακό επίπεδο, ρέει από της ρίζας της καρδιάς.
Σε μια βαθύτερη έννοια, αυτός ο τύπος είναι για να επιβιώσει μαζί και να εργαστούμε για έναν κοινό στόχο. Ενισχύεται από τον σεβασμό και τον θαυμασμό που έχουν οι άνθρωποι για τον άλλον.
Μια αγάπη που ξεκινάει από τον Έρωτα ή την Στοργή έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί στον τύπο «Pragma». Οι οργανωμένοι γάμοι εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.
7. Η αγάπη της Φιλαουτίας, αγάπη προς τον εαυτό με μέτρο λογικό.
Η Φιλαουτία είναι η αγάπη που έχει ένα άτομο για τον εαυτό του. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτή την αγάπη μέσα μας για να έχουμε μια αίσθηση ότι ανήκουμε και να αναπτύξουμε το σκοπό μας στη ζωή.
Σε ενεργειακό επίπεδο, η αγάπη της Φιλαουτίας ρέει από την Καρδιά και του Τρίτου Ματιού.
Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας και πιστεύουμε στον εαυτό μας, η διαίσθησή μας ανοίγει και μας οδηγεί στο σκοπό μας.
Οι σχέσεις όπου και οι δύο άνθρωποι έχουν μια υγιή Φιλαουχία διατηρώντας παράλληλα ισχυρή έλξη και πάθος προς την άλλη τείνουν να είναι οι ισχυρότεροι και οι τελευταίοι.
Αλλά η αγάπη μπορεί ή δεν μπορεί να οριστεί;;
Γνωρίζοντας όλους αυτούς τους 7 τύπους αγάπης, είναι πολύ πιο εύκολο για μας να διατυπώσουμε το είδος του συναισθήματος που νιώθουμε.
Όταν γνωρίζουμε το είδος της σχέσης στην οποία βρισκόμαστε, μπορούμε εύκολα να αξιολογήσουμε το πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνει η σχέση.
Αλλά η αγάπη δεν είναι τόσο εύκολα καθορισμένη. Η αγάπη δεν είναι ποτέ περίπλοκη, αλλά δεν μπορεί να εξηγηθεί. Μερικές φορές είναι μια λέξη, μερικές φορές μια συμφωνία.
Είναι μόνο τα πράγματα που έρχονται ως αποτέλεσμα αυτού που κάνουν τα πράγματα περίπλοκα και περιγραφικά. Είναι η ένταση που δημιουργεί κατηγορίες.
Αλλά η αγάπη είναι πέρα από την εξήγηση, είναι πέρα από το σύμπαν [The 7 Types Of Love According To TheAncient Greeks]
The 7 types of love according to the ancient Greeks
Regardless of age, education, spiritual belief or status, love can make a person travel and question everything.
It is something that makes us truly human.
Although this word has been used to describe a variety of feelings, true love goes deeper than just being a feeling. It is a state of being, a frequency of being, a realm of reality.
The modern representation of Love has been associated with possessing someone, feeling complete or broken if the one we love loves us back.
But this is only a psychologically spinning scheme by many.
All these confusions appear because we slowly forget the real meaning behind love. In a basic sense, Love is the primordial force that moves 2 separate things together to create an entirely new being.
Love is a force that unites the whole! – 7 types of love according to the ancient Greeks
Our human soul interprets this power through emotions and attraction. It translates and causes it according to different psychological factors.
For example, most people, when they say they are in love with someone, are actually in love with the unconscious aspect of themselves that they see in that other person.
This is why most relationships are based on possessiveness of one another, because people feel entitled to the aspects they love. Subconsciously, these are parts of themselves.
Love is a force that wants you to be whole, one way or another. It unites everything with wholeness. It is a force of unification and expansion.
There are many philosophies and attempts to explain Love and even more are produced inspired by it.
According to the ancient Greeks love can be experienced in 7 different forms. Their philosophy says that there are 7 types of love that differ in energy and intensity.
The 7 types of love according to the ancient Greeks:
1. The love of love
Eros is love in a form of intimate desire that you feel towards another person. He is ruled by a sexual attraction that is primarily physical in nature.
The root energy of this love has been with us since primitive times, even before love had a name.
Passion and pleasure bring this love.
As quickly as it comes, this type of love is quickly gone. This makes any relationship rooted in Love not last long.
2. The love of Friendship
Friendship is the love you have for your friends and family. This feeling is more rooted in camaraderie or friendship.
On an energetic level, Friendship comes from the heart, as it is based on mutual feelings of trust, respect and admiration or acceptance.
In a romantic relationship, the love of Eros and Friendship can flourish, which depends on whether both partners have discovered Philautia (self-love).
If a relationship is based on 3 of these, it will last much longer.
3. The love of Affection
Affection is the love between parents and children. This love is based on the dependence and familiarity of connection.
On an energetic level, the love of Affection comes from the Heart and Crown and is very pure and unconditional.
The Greeks said that many adults are looking for this kind of love in their romantic relationships. but due to the high levels of dependency and attachment involved, it can lead to complications.
This type of love does not work well in romantic relationships because it changes the flow of energy and directs it to the ego, leading to attachment and toxicity in the relationship.
4. The Love of Love
Love is the Universal love we feel for each other, the planet, the universe or the Divine, nature and all other creatures. It is a rude love and the life force of the Universe.
On an energetic level, Love flows from all and means equality and balance.
We strengthen the love of Love through meditation, spending time in nature and strengthening our spiritual connection.
All relationships have a touch of "Agape" love, as we look into this divinity, as we look into our partner's eyes.
5. The love game
It is the love we have for play, fun and adventure. It is the childlike love we all have when we play like children, the love we have for the play itself.
It has to do with pleasure and fun and comes from the energetic level.
In this type of love, the people involved focus only on the experiences and not on the real attraction.
It is displayed in a form of playful relationship characterized by flirtatious, seductive or narrow-minded experiences without emotions.
6. Love of Things - Αγάπη των πραγμάτων
The Love of Things, is love that is built on personal qualities, a common goal, and a duty. It is primarily designed through love of country, political party or higher purpose.
On an energetic level, it flows from the root of the heart.
In a deeper sense, this type is to survive together and work for a common goal. It is enhanced by the respect and admiration people have for each other.
A love that begins as Eros or Affection has the opportunity to develop into the "Pragma" type. Arranged marriages fall into this category.
7. The love of Philautia
Philautia is the love a person has for himself, always in moderation. We must realize this love within ourselves in order to have a sense of belonging and develop our purpose in life.
On an energetic level, Philautia's love flows from the Heart and the Third Eye.
When we love ourselves and believe in ourselves, our intuition opens up and guides us to our purpose.
Relationships where both people have a healthy Philauchia while maintaining a strong attraction and passion for the other, tend to be the strongest and tend to last.
But can love be defined?
By knowing all these 7 types of love, it is much easier for us to articulate the kind of emotion we feel.
When we know the type of relationship we are in, we can easily assess where we are and where the relationship is going.
But love is not so easily defined. Love is never complicated, but it cannot be explained. Sometimes it's a word, sometimes an agreement.
It's just the things that come as a result of that that make things complicated and descriptive. It is tension that creates categories.
But love is beyond explanation, it is beyond the universe [The 7 Types Of Love According To The Ancient Greeks]
A love of education - Η αγάπη για την εκπαίδευση...
"Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποία λάμπουν τα ελεύθερα έθνη "Ρήγας Φεραίος.
Αναμφισβήτητα, η παιδεία αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα, που αφορά τη στάση μίας χώρας απέναντι στη μόρφωση των πολιτών της. Από αυτήν εξαρτάται το μέγεθος της οικονομικής, επιστημονικής, τεχνικής και κοινωνικής ανάπτυξης ενός κράτους. Επομένως, ο ρόλος της παιδείας είναι κυρίως ανθρωποπλαστικός, γιατί παρέχει γνωστικές δεξιότητες και αξίες με στόχο την ηθικοπνευματική και κοινωνική ολοκλήρωση των πολιτών. Αυτή η ολοκλήρωση, μακροπρόθεσμα, συμβάλλει στην ατομική και συλλογική πρόοδο.
Άρα η παιδεία συνδέεται με την εκπαίδευση και την αγωγή. Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί ένα αδιαίρετο σύνολο, καθώς παιδεία χωρίς εκπαίδευση δεν υπάρχει και εκπαίδευση χωρίς αγωγή δεν νοείται! Η εκπαίδευση, ως θεσμοθετημένη μορφή παιδείας αποτελείται από κατοχυρωμένους νόμους που εδραιώνονται στο σχολείο, παρέχονται από την πολιτεία και στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός μελλοντικά συνειδητοποιημένου και ανεξάρτητου πολίτη, ενώ η διάπλαση του ατόμου ολοκληρώνεται με την αγωγή. Με αφορμή την σημερινή κρίση αξίζει να αναφερθεί η συμβολή της παιδείας και στην διατήρηση της εθνικής φυσιογνωμίας μιας χώρας.Έτσι, η πολιτεία ως καθίδρυμα της παιδείας έχει το επιπλέον καθήκον να ενισχύσει θετικά τον εθνικό χαρακτήρα ενός κράτους μέσα στο χρόνο και το χώρο. Λέγοντας χρόνο νοείται η ιστορική συνέχεια του έθνους μας, μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αντίθετα, με τον χώρο νοείται το γεωγραφικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής ηπείρου, πολιτιστικά .Οι αξίες και τα ιδανικά του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι κατά βάση αξίες και ιδανικά του ελληνικού. Μαζί με την παιδεια ...αρετές του πολυμήχανου Οδυσσέα, αλλά και έννοιες όπως το Φιλότιμο και η Αλληλεγγύη, χαρακτηρίζουν ακόμα τη φυλή μας, καθιστώντας μας μοναδικά ξεχωριστούς σε Aνατολή και Δύση.
Κατερίνα Κουβουτσακη, φιλολογος.
......................................
*** However there is another very important love called "filopatria". This is a love for ones homeland "patrida". This was considered to be of the highest forms of virtue for the ancient Greeks.
Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πολύ σημαντική αγάπη που ονομάζεται "φιλοπατρία". Αυτή είναι η αγάπη για την πατρίδα. Αυτή η αγάπη θεωρείται από τις υψηλότερες μορφές αρετής για τους αρχαίους Έλληνες.
Above we looked at the various kinds of love in our ancient motherland. Now below is another very important expression of love.
PLATO WAS A GREAT ANCIENT HELLENIC PHILOSOPHER AND AN ANCIENT THEOLOGIAN OF THE ANCIENT HELLENIC WORLD CONCEPT AND THE HELLENIC ETHNIC RELIGION.
"Platonic love and its definition"
Platonic love inspires the mind and soul and directs one's attention to spiritual truth.
Carnal Love is nothing more than mere material attraction to a beautiful body for physical pleasure and reproduction.
Divine Love begins the journey from physical attraction i.e. the attraction to the beautiful form or body, but it gradually overcomes the love for the Higher Beauty and the concept of Divine Love is later transformed into the term platonic love.
The stereotype of "platonic love" is related to a big misunderstanding. "There are passages in Plato's works that seem against sex, but the ancient writers did not interpret Plato that way. In the Renaissance, it was the queens and other women in the palace courts in Italy, France and England who spread the idea that love could exist between souls!
They used Plato's reputation as a genius to get men to focus on their minds rather than their bodies. The term "platonic love" entered most European languages at that time.
Platonic love is passion, it is the spiritual force that leads to the creation of higher human bonds and ends in self-knowledge.
The creative power of romance and love inspired art, literature and science.
True love according to Plato aims at the soul and not the body.
In Plato's Symposium the love of the idea of the good is at the root of virtue and truth.
Platonic love in the 15th century played a very important role in the direction of gender equality. At a time when women were treated as slaves or productive machines, Platonic love came to give the female population more time for flirting and participation in artistic and cultural events.
AncientHellenicCivilization Research
______________________________
Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ - ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
“Ο πλατωνικός έρωτας και ο ορισμός της”
Ο πλατωνικός έρωτας, ο εμπνέει το μυαλό και την ψυχή και κατευθύνει την προσοχή κάποιου στην πνευματική αλήθεια.
Ο σαρκικός Έρωτας δεν είναι παρά απλή υλική έλξη προς ένα όμορφο σώμα για φυσική ευχαρίστηση και αναπαραγωγή.
Ο Θείος Έρωτας αρχίζει το ταξίδι από τη φυσική έλξη δηλαδή την έλξη προς την όμορφη μορφή ή το σώμα, αλλά ξεπερνά σταδιακά την αγάπη για την Ανώτερη Ομορφιά και η έννοια του Θείου Έρωτα αργότερα μετασχηματίζεται στον όρο πλατωνικός έρωτας.
Το στερεότυπο περί «πλατωνικού έρωτα» σχετίζεται με μία μεγάλη παρανόηση. «Υπάρχουν αποσπάσματα σε έργα του Πλάτωνα που φαίνονται ενάντια στο σεξ, οι αρχαίοι συγγραφείς, όμως, δεν ερμήνευαν τον Πλάτωνα μ’ αυτόν τον τρόπο. Στην Αναγέννηση, οι βασίλισσες και άλλες γυναίκες στις αυλές των παλατιών στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Αγγλία ήταν αυτές που διέδωσαν την ιδέα ότι ο έρωτας μπορούσε να υπάρχει ανάμεσα σε ψυχές!
Χρησιμοποίησαν τη φήμη του Πλάτωνα ως ιδιοφυΐας για να κάνουν τους άντρες να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στο μυαλό τους και όχι στο σώμα τους. Ο όρος “πλατωνικός έρωτας” μπήκε στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες εκείνη την εποχή».
Ο πλατωνικός έρωτας ειναι το πάθος είναι η πνευματική δύναμη που οδηγεί στη δημιουργία ανωτερων ανθρώπινων δεσμών και και καταλήγει στην αυτο-γνωσία.
Η δημιουργική δύναμη του έρωτα και της αγάπης ενέπνεε την τέχνη, τη λογοτεχνία και τις επιστήμες.
Η αληθινή αγάπη σύμφωνα με τον Πλάτωνα έχει ως στόχο την ψυχή και όχι το σώμα.
Στο Συμπόσιο του Πλάτωνα η αγάπη της ιδέας του καλού είναι στη ρίζα της αρετής και της αλήθειας.
Ο πλατωνικός έρωτας τον 15ο αιώνα έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων. Την εποχή που μεταχειρίζονταν τις γυναίκες ως σκλάβες ή παραγωγικές μηχανές, ο πλατωνικός έρωτας ήρθε να δώσει στον γυναικείο πληθυσμό περισσότερο χρόνο για φλερτ και συμμετοχή στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα.
Ερευνα AncientEllenicCivilization
#Platon
...........................................
The Greek language is the oldest language spoken and written in Europe today.
Today's Greek alphabet is the Ionic-Atticon. Each polis-state had its own alphabet, which had very slight variations from one another.
The world's first writing is Greek. It is the sign of Dispelios of Kastoria, which is precisely placed at 5250 BC, while the oldest Chinese inscription is at 1450 BC, the Hebrew at 700 BC, the German at 4 A.D. century, the English in the 8th A.D. century, and the French in the 9th A.D. century etc.
Based on everything we have mentioned, the theory that the ORPHIC HYMNS and the Homeric Epics were transmitted orally from generation to generation until the time of Peisistratos 6th century BC is disproved. And how would it be possible, if not in writing, to preserve the abundance of names, places and poetic meter for so many centuries? Of course, Peisistratos was the one who compiled the books of Homer.
The Greek language formed and continues to feed worldwide dictionaries referring to all sciences without exception: Medicine, Astrology, Astronomy, Economics, Politics, Psychology, Mathematics, Geometry, Philosophy, etc., and this is because Greek words contain high distributions and verbally clothe the abstract concepts that is why GREEK LANGUAGE = LANGUAGE OF CULTURE.
Jacqueline de Romigu writes: "Greece, after discovering, after writing, the art of presenting ideas and comparing them with each other, began to speak, write and discuss everything".
From the magazine ROMFAIA of the Cultural Society"HELIODROMION".
.....................................................
Η Ελληνική γλώσσα είναι η αρχαιότερη από όσες ομιλούνται και γράφονται σήμερα στην Ευρώπη.
Το σημερινό Ελληνικό αλφάβητο είναι το Ιωνικόν- Αττικόν. Η κάθε πόλις- κράτος διέθετε το δικό της αλφάβητο, το οποίο είχε πολύ μικρές παραλλαγές το ένα από το άλλο.
Η πρώτη γραφή του κόσμου είναι Ελληνική. Είναι η πινακίδα του Δισπηλιου της Καστοριάς, η οποία τοποθετείται με ακρίβεια στο 5250 π.χ., ενώ την παλαιότερη κινέζικη επιγραφή την έχουμε στο 1450 π.χ., την εβραϊκή στο 700 π.χ., τη γερμανική στον 4ο μ.χ. αιώνα, την αγγλική στον 8ο μ.χ. αιώνα, τη γαλλική στον 9ο μ.χ. αιώνα κτλ.
Στηριζόμενοι λοιπόν σε όλα όσα αναφέραμε, καταρρίπται η θεωρία ότι οι ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ και τα Ομηρικά Έπη μεταδίδοντο προφορικώς από γενεά σε γενεά μέχρι την εποχή του Πεισίστρατου 6ο αιώνας π.χ. Και πώς θα ήταν βέβαια δυνατόν, αν όχι γραπτώς, να διατηρηθή η πληθώρα των ονομάτων, των τοποθεσιών και του ποιητικού μέτρου επί τόσους αιώνες; Βέβαια ο Πεισίστρατος ήταν αυτός, που συνήθροισε τα βιβλία του Ομήρου.
Η Ελληνική γλώσσα διαμόρφωσε και εξακολουθεί να τροφοδοτή παγκοσμίως λεξικά αναφερόμενα σε όλες ανεξαιρέτως τις επιστήμες: Ιατρική, Αστρολογία, Αστρονομία, Οικονομία, Πολιτική, Ψυχολογία, Μαθηματικά, Γεωμετρία, Φιλοσοφία κτλ., κι αυτό γιατί οι Ελληνικές λέξεις περιέχουν υψηλά διανοήματα και ενδύουν λεκτικώς τις αφηρημένες έννοιες, γι'αυτό και ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ = ΓΛΏΣΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Γράφει η Ζακλίν ντε Ρομιγύ: "Η Ελλάδα αφού ανακάλυψε, μετά τη γραφή, την τέχνη να εκθέτη τις ιδέες και να τις συγκρίνη μεταξύ τους, βάλθηκε να μιλάη, να γράφη και να συζητάη για ολα".
Από το περιοδικό ΡΟΜΦΑΊΑ της Πολιτιστικής Εταιρείας "ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ".
...........................................................................
This book by Plutarch was written almost 2000 years ago.... On the education of children (Περί παίδων αγωγής).
Αυτό το βιβλίο του Πλούταρχου γράφτηκε πριν από σχεδόν 2000 χρόνια.... Περί της αγωγής των παιδιών (Περί παίδων αγωγής).